Ton Duits clubkampioenschappenDe clubkampioenschappen op de baan begonnen mistig een behoorlijk fris, maar in de loop van de middag brak de zon door en zo werd het nog een bijzonder aangename en gezellige dag. Met 136 deelnemers was het waarschijnlijk het drukstbezette clubkampioenschap ooit. 

Dit jaar kenden de clubkampioenschappen een nieuw element: de junioren, senioren en masters konden zelf deels hun programma samenstellen. Naast drie vaste onderdelen, sprint, kogel en 600 meter, was de keuze uit ver- of hoogspringen en uit discus- of speerwerpen. Voor de organisatie werd de wedstrijd hiermee wel een héél stuk ingewikkelder, maar de atleten konden hun favoriete onderdelen kiezen  Of ze konden kiezen voor de onderdelen waarop ze de meeste punten konden scoren in de hoop de concurrentie te slim af te zijn.

pupillen hordenOok voor de pupillen kende de wedstrijd een aantal bijzonderheden: In de competitie had het hele jaar fluitraket op het programma gestaan maar nu was er weer het ‘traditionele’ balwerpen. De A-pupillen sprongen en sprintten over de gele oefenhorden en de C- en D-pupillen hadden medicinebalstoten als extra onderdeel.

Tevoren was het spannend: tot nu toe was er dit seizoen 93 keer een clubrecord verbeterd. Zou bij de clubkampioenschappen voor de honderdste keer een clubrecord in de boeken gezet worden? Dat lukte ruimschoots, er werden maar liefst 15 clubrecords verbeterd!

Ton Duits bloemenDe meeste clubrecords nam Ton Duits voor zijn rekening. Ton zette maar liefst 4 clubrecords neer in zijn leeftijdscategorie M70. Daarnaast tellen diverse prestaties ook nog mee in enkele jongere leeftijdscategorieën. Ook de 100ste clubrecordverbetering kwam op naam van Ton. Hiervoor ontving hij, voorafgaand aan de prijsuitreiking, een bloemetje.

Voor het eerste deden er masters mee aan de clubkampioenschappen en dat waren er meteen drie. Peter Jansons haalde van hen de meest punten binnen, waarbij rekening gehouden was met leeftijdscorrecties voor masters.

 DSC_0990 (1)
De meest verrassende prestatie van de dag kwam op naam van Rick Hollestelle. Hij sprong maar liefst 1,81 hoog. Dit betekent niet alleen een verbetering van het recente clubrecord van Joppe Stokvis met 3 centimeter, maar er sprongen dit jaar in het land slechts 3 C-junioren hoger dan Rick.

Jikke CK 2014C-pupil Jikke van der Ploeg liep op de 600 meter niet alleen een clubrecord, maar met haar tijd van 2.07,26 was Jikke ook de vierde van alle pupillen bij elkaar, zowel jongens als meisjes!

 

De uitslagen

Foto’s Bernard Wouters

Foto’s Wim Slangewal