20161217_150017Op zaterdagochtend 17 december waren er opvallend weinig junioren in het clubhuis… Dit keer was het niet een wedstrijd die de kinderen weghield bij de bostraining, maar een clinic van niemand minder dan Jip Vastenburg (meervoudig Nederlands kampioen op de 10km en Olympisch deelnemer in Rio op dezelfde afstand)! Eefke Vroemen en Rene van der Veen wisten de afgelopen periode een strava segment te winnen en kregen namens Princess Hotels een bijzondere prijs aangeboden: een clinic van Jip. Zonder aarzeling stelden ze hun prijs beschikbaar aan de junioren van AV Triathlon. Een geweldige geste die door de junioren en trainers bijzonder op prijs werd gesteld, getuige ook de grote opkomst!

jip2Jip had een leuke, inspannende en gevarieerde training voor de 30 deelnemende junioren ingepland. Ze bleek een enthousiast aspirant-trainer en gaf veel achtergrondinformatie bij alle oefeningen. “Poeh wat zijn ze braaf vandaag”, verzuchtten de aanwezige AV Triathlontrainers. Want de junioren waren, zeker in het begin, muisstil en vol aandacht. Naarmate de training vorderde kwamen de tongen steeds verder los, maar het tempo van de training ging ook flink omhoog… Begon het nog met rustige oefeningen en loopscholing, al snel ging het over in bochtjes lopen, tempo lopen, met tot slot een oefening in massa-starten.

clinic_jip3Na de training was er alle ruimte tot vragen stellen aan Jip en die beantwoordde ze geduldig en vol overgave. De vragen varieerden van: “Hoe vaak train je in de week?” tot “Waarom heb je altijd van die kousen aan?”. Kortom, als je wat van Jip wilt weten, hoef je het alleen maar aan één van de junioren D te vragen. De succesvolle clinic eindigde in het clubhuis met een kop koffie, thee en een bos bloemen voor Jip, Eefke en Rene.

Nicole Philippens

 

clinic_jip2 clinic_jip 20161217_150150 20161217_150102 jip3 jip jip-groepsfoto