_DSC6872Een verrassing was het niet, de overwinning van Cees Stolwijk bij de Amersfoortse Baancompetitie van 2015. Cees had al zo’n grote voorsprong opgebouwd dat hij de 800 meter alleen maar hoefde uit te lopen. Nadat hij afgelopen weekend goud had behaald bij het NK Masters op de 5000 en de 10000 meter, deed Cees het nu rustig aan om blessures te voorkomen. Met een onderbreking in 2013 door Aart Stigter won Cees voor de vierde keer achtereen.
Bij de prijsuitreiking werd Cees geflankeerd door Merlijn Riemersma en Merlijn Dekker, atleten die op de vijf afstanden steeds bij de eerste drie waren gefinisht.
Opvallende afwezigen bovenin het klassement waren dit jaar de vrouwen. Eindigde vorig jaar Annemarie Slangewal nog als tweede, nu treffen we de eerste vrouw pas aan op plaats 22: Mira Blokland.

Merlijn Dekker (2), Cees Stolwijk (1) en Michel Riemersma (3) met op de voorgrond de nrs. 4 t/m 10

Merlijn Dekker (2), Cees Stolwijk (1) en Michel Riemersma (3) met op de voorgrond de nrs. 4 t/m 10

Michel Riemersma wint 800 meter

De eerste vier afstanden waren gewonnen door Merlijn Dekker, met achter zich steeds Michel Riemersma en Jeroen Verboom in wisselende volgorde. Ook nu weer ging Merlijn Dekker van kop af weg. Nog voor het ingaan van de laatste ronde ging Jeroen Verboom, die last had van het gedrang, er met een verrassende demarrage vandoor. Tweehonderd meter verderop werd hij achterhaald door Michel Riemersma die de kop niet meer afstond en met een slotronde van 56 seconden finishte in 1.58,18.

Junioren

De C- en D-junioren hadden op de laatste drie avonden hun eigen competitie over 1000, 1500 en 800 meter. Hier deden de vrouwen het juist uitstekend: Janneke van Hofslot, Rosa Hulsman en Kira Landman bezetten de eerste drie plaatsen in het eindklassement. De eerste jongens vinden we pas terug op de plaatsen 4 en 8.

Puntentelling

De organisatie had vooraf een vernieuwde puntentelling opgesteld. Gaandeweg bleek het rekenprogramma dat hiervoor was gemaakt onvoldoende stabiel. Daarop besloot de organisatie terug te vallen op het DOS-programma dat al sinds de jaren ’90 dienst doet. Hierin is het eindklassement berekend.

AD/AC 17 juni 2015

AD/AC 17 juni 2015

 

De uitslag van de 800 meter

Het eindklassement

Foto’s van Ries de Beer