foto: Ed Turk

foto: Ed Turk

Op 17 en 18 januari vond In Apeldoorn de Nationale CD-indoor plaats, de officieuze NK-indoorwedstrijd voor de C en D junioren.

Zaterdag

De zaterdag was de dag voor de D-junioren. Er deden in totaal vijf atleten van AV Triathlon mee, Mirjam Hollestelle, Sophie Praas, Ton van Mameren, Martin Prince en Mark Hollestelle.

Meest in het oog springende prestatie was van Sophie. Zij haalde de bronzen beker met het kogelstoten. In een mooie wedstrijd waar ze zelfs nog lange tijd op de tweede plaats stond, stootte ze een paar keer de kogel over de magische grens van 12 meter. Haar beste prestatie was 12,09 meter, een verbetering van haar clubrecord met bijna 40 cm.
Mark Hollestelle behaalde een zesde plaats op de 600 meter. Ton en Sophie haalden finaleplaatsen met verspringen, en Marten met kogelstoten, maar hoge klasseringen zaten er helaas niet in.

Zondag

Sven bij de Nationale CD-meerkamp - foto Oscar Stokvis

Sven bij de Nationale CD-meerkampen – foto Oscar Stokvis

Op zondag was het de beurt aan de C-junioren. Namens AV Triathlon deden Sven Jansons, Marijn Kriegsman, Fleur Praas en Femke Bol mee.

Sven maakte aanspraak op de titel atleet van de dag. Eerst pakte hij de bronzen medaille met verspringen, met een mooie 5,41 meter. Twee andere atleten waren nét iets beter. Dat gold niet voor de 60 meter horden. Met overmacht won hij in de finale afgetekend van de concurrentie met een schitterende 9,29 sec. Sven mag zich de kampioen van Nederland in 2015 noemen!

fleur praas ver G&E HilversumMarijn liet ook goede resultaten zien. Hij werd achtste in de finale verspringen met 5,27, een mooi pr. Bij de 60 meter horden drong hij door tot de halve finale, maar kwam met 9,23 sec net iets tekort om in de finale te mogen starten.

Fleur maakte haar specialisme, het verspringen, meer dan waar. In een bijzonder spannende finale legde ze beslag op de derde plaats. Met 5,07 meter kon ze de bronzen beker in ontvangst nemen. Ze deed ook nog mee aan het kogelstoten. Met 11,20 meter in de finale werd ze negende; daarmee kwam ze zelfs in de buurt van het clubrecord.

Femke bij de Landelijke CD-finale in september - foto Ries de Beer

Femke bij de Landelijke CD-finale in september – foto Ries de Beer

Femke had zich helemaal gericht op het koninginnennummer: de 60 meter. En hoe! Ze liet in de series en halve finale al zien dat ze met de besten mee ging. In de finale, het allerlaatste onderdeel van het weekend. werd Femke tweede met 8,08 sec, slechts 0,03 sec achter nummer 1 en een verbetering van haar p.r. met 0,12 sec. En prima prestatie in een sterk deelnemersveld.

 

Uitslagen D-junioren

Uitslagen C-junioren