Op zaterdag 21 juni organiseerden we voor het eerst een CD-competitiewedstrijd. Dit werd meteen een topdag. Niet alleen organisatorisch, maar ook wat betreft de prestaties, zowel van onze eigen ploegen als van de atleten uit de regio.
Maar liefst drie ploegen van Triathlon slaagden er in zich te plaatsen voor de finale in september!

Het weer droeg natuurlijk flink bij aan een plezierig verloop van de wedstrijd. Maar ook de inzet van veel juryleden van onze eigen vereniging en van de bezoekende verenigingen zorgde voor een vlekkeloos verloop van de onderdelen. Daar komt dan nog het werk achter de schermen bij van het wedstrijdsecretariaat, dat er in slaagde om zich met succes heen te worstelen door het nodeloos ingewikkelde programma AthleticsManager, dat de Atletiekunie verplicht stelt voor competitiewedstrijden.

Jelle van Miltenburg (BAV) over 1,65 - foto Wim Slangewal

Jelle van Miltenburg (BAV) over 1,65

De toppers van de dag

De beste prestatie van de dag was van Jelle van Miltenburg (JD) van BAV. Jelle verbeterde bij het hoogspringen zijn p.r. van 1,60 naar 1,65 en nestelt zich hiermee op een gedeelde eerste plaats op de landelijke ranglijst van dit seizoen.

De beste atleet van de dag in breedte was Sven Jansons van Triathlon. Hij won, net als bij de eerste twee competitiewedstrijd, met grote voorsprong alle drie zijn onderdelen: 80m, 80m horden en verspringen. Op de 80 meter horden verbeterde Sven het clubrecord, dat Joppe Stokvis twee jaar geleden op 12,49 had gezet, naar 12,25 (+1,9). Hiermee schuift Sven op naar de vijfde plaats op de seizoensranglijst en komt hij rond de dertigste plaats op de allertijdenranglijst binnen.

Sven Jansons - foto Wim Slangewal

Sven Jansons

Bij het verspringen bleef Sven de nummer 2 bijna een meter voor. Met zijn 5,35 bleef Sven slechts 5 cm verwijderd van de 5,40 waarmee hij sinds eind maart de landelijke seizoensranglijst aanvoert.

Ook Marijse de Vos van Zuidwal (MD) won drie onderdelen: 60 meter, 60 meter horden en hoogspringen. Op dit laatste onderdeel moest ze met een prestatie van 1,50 de overwinning delen met Kira Landman van Altis. Ook bij de meisjes D was het hoogspringen dus van hoog niveau.

 

 

 

Lisanne Brouwer (Spirit)

Lisanne Brouwer (Spirit)

Bij de meisjes C waren er drie overwinningen voor Lisanne Brouwer van Spirit Lelystad. Lisanne won de 80 meter horden, het verspringen en het hoogspringen. Op dit laatste onderdeel behaalde ze samen met Tjeerdtje van Gastel een hoogte van 1,55.

Meerkamper Joppe Stokvis van Triathlon behaalde de meeste punten bij de jongens C, met winst bij het hoogspringen (1,70) een tweede plaats op de 100 meter horden en een derde plaats op de 100 meter sprint. Op de 100 meter horden verbeterde Joppe zijn clubrecord van 14,58 naar 14,41 (+0,4).

Naar de finale!

De jongens en meisjes C van AV Triathlon stonden na de tweede wedstrijd op de 7e plaats om het landelijke tussenklassement. Omdat de beste 12 naar de finale gaan, lagen beide C-ploegen goed op finalekoers. De jongens D stonden in de tussenstand op de 11e plaats, dus ook met serieuze finalekansen.

De jongens C slaagden er in om het gemis van de geblesseerde Rick Hollestelle goed op te vangen. Ze haalden vrijwel evenveel punten als bij de tweede wedstrijd en plaatsen zich als achtste voor de finale.

'discuswerper' Gian Oerlemans - foto Wim Slangewal

‘discuswerper’ Gian Oerlemans

Opvallend waren de prestaties van de hardlopers Reinder Prince en Gian Oerlemans. Volgens verwachting werden ze 1 en 2 op de 800 meter. Gian had bij de vorige wedstrijden al laten zien dat hij uitstekend kan discuswerpen, maar nu bleek hij ook te kunnen speerwerpen: hij won beide werponderdelen. Reinder nam het derde werponderdeel voor zijn rekening en won het kogelstoten.

De meisjes C haalden zo’n 100 punten meer dan bij de tweede wedstrijd, wonnen weer met grote voorsprong en gaan met een gedeeld zesde plaats in het landelijke eindklassement naar de finale.

Op de 80 meter behaalden de meisjes zelfs een clean sweep met Femke Bol, Tjeerdtje van Gastel en Eline Born als 1, 2 en 3.

De jongens D, op sleeptouw genomen door kopman Sven Jansons, verzamelden ruim 300 punten meer dan bij de tweede wedstrijd. Marten Prince verbeterde voor de tweede keer dit seizoen het clubrecord discuswerpen, nu naar 23,82 meter.
Met hun prima ploegprestatie rukten de jongens D op van de elfde naar de negende plaats en gaan ook zij naar de landelijke finale!

De landelijke finalewedstrijd van de CD-competitie is op 13 september. Het is nog niet bekend waar deze finale plaatsvindt.

Er zijn enkele kledingstukken achtergebleven. Mis je iets? Neem even contact op.

De uitslagen

Landelijke klassementen C-junioren

Landelijke klassementen D-junioren

foto’s Wim Slangewal
(alle foto’s in dit bericht van Wim Slangewal)