De tweede wedstrijd van de CD-competitie, georganiseerd door Altis, werd onder heel wat betere omstandigheden gehouden dan de verregende wedstrijd twee weken eerder. Nu scheen de zon regelmatig en was het aangenaam met een graad of 20. Veel atleten presteerden dan ook beter dan in Veenendaal. Maar dat was natuurlijk ook bij de concurrentie het geval.

Zowel de meisjes als de jongens C boekten een monsterzege, met vele honderden punten voorsprong op de overige ploegen. De jongens D wonnen op het nippertje, de meisjes D werden derde.

Finalekansen

In het landelijke tussenklassement staan de meisjes C op de 6e plaats, de jongens C op de 7e. De jongens D zijn 11e, de meisjes D staan op plaats 33. De beste 12 ploegen na de poulewedstrijden plaatsen zich voor de landelijke finale op 13 september.

1249 punten voorsprong

Tjeerdtje twee weken eerder in Veendenaal

Tjeerdtje twee weken eerder in Veenendaal

Net als in Veenendaal haalden Femke Bol en Tjeerdtje van Gastel een dubbelslag binnen op de 80 meter. De overwinning op de horden moesten Femke en Tjeerdtje  deze keer laten aan meerkampster Lisanne Brouwer van Spirit. Tjeerdtje sprong 5 cm hoger dan twee weken geleden en won het hoogspringen met 1,55. Femke werd tweede bij het verspringen, dat gewonnen werd door Fleur Praas. Fleur won ook het kogelstoten en werd op het nippertje 2e bij het speerwerpen. Dezelfde plaats behaalde Shanice Maarschalkerweerd bij het discuswerpen, Aricia Limburg werd hier derde. Jasmijn Bakker won de 1000 meter met bijna 100 meter voorsprong in 3.01,25, Madelief Kok werd deze keer derde.  
Met zoveel podiumplaatsen is het natuurlijk niet verbazend dat de meiden een gat sloegen van maar liefst 1249 punten met de tweede ploeg.

18 jaar oud clubrecord

De voorsprong van de jongens C was bijna 900 punten. De meest opvallende bijdrage aan deze overwinning kwam van Joppe Stokvis, die met een afstand van  5,71 meter (+0,6) het 18 jaar oude clubrecord uit de boeken sprong. Marijn Kriegsman werd bij het verspringen tweede. Joppe werd  tweede op de 100 meter horden.
Gian Oerlemans was, na zijn verrassende discuswinst in Veenendaal, voor het eerst op dit onderdeel gaan trainen  en met resultaat: hij won opnieuw, met ruim 3 meter verder dan vorige keer. Op de 800 meter was het weer een 1-2-tje voor Reinder Prince en Gian Oerlemans. Rick Hollestelle moet eigenlijk rust nemen vanwege een knieblessure maar dat weerhield hem niet om zowel het hoogspringen als het speerwerpen te winnen.

Sven weer driemaal de beste

D-junior Sven Jansons won opnieuw zijn drie onderdelen, met op de 80 meter horden exact dezelfde tijd als in Veenendaal: 12.64.
Eerstejaars D-junior Sophie Praas was opnieuw de beste bij het verspringen en het kogelstoten.

 De uitslagen