foto: Ries de Beer

foto: Ries de Beer

Aan de finale van de crosscompetitie op zaterdag 14 maart deden maar liefst 1110 junioren en pupillen mee, een recordaantal. Het was daardoor de hele dag een grote drukte in Birkhoven.

De start en finish lagen op het open veld naast het Bosbad, de parcoursen liepen over de heuveltjes en om de Bosvijver. Ondanks de geweldige drukte was het nergens overvol en hadden in ieder geval de atleten voldoende ruimte voor hun wedstrijd.

De organisatie werd blij verrast door de vele complimenten van de bezoekende verenigingen over het prima verloop van zowel de wedstrijd zelf als van de prijsuitreikingen. Dat kon alleen maar dankzij de enthousiaste inzet van de 75 vrijwilligers die deze dag op de been waren.
Vooral van verenigingen uit het vlakke Noord-Holland kwamen veel positieve opmerkingen over het afwisselende en heuvelachtige parcours.

foto: Wim Slangewal

foto: Wim Slangewal

Een extra feestelijk element was de aanwezigheid van Adam, de mascotte van het EK in 2016 in Amsterdam.
Adam was bij de meeste prijsuitreikingen, gaf honderden high-fives en knuffels en ging talloze maken op de foto.

Hopelijk heeft Adam weer veel atleten en ouders enthousiast gemaakt voor het EK volgend jaar in het Olympisch Stadion. En daar niet alleen trouwens: Speerwerpen en discuswerpen zijn op het Museumplein.

In de 20 individuele eindklassementen namen 3 verengingen ieder 3 keer de grootste beker mee naar huis: AKU, Atverni en de organiserende vereniging Triathlon. Atverni was in de breedte het succesvolst met 3 overwinningen in het ploegenklassement. De ploegen van Altis en Phanos stonden ieder 2 keer op het hoogste treetje.

Atleten Triathlon

Zoals verwacht presteerden de A- en B-junioren van Triathlon uitstekend. Bij de jongens A ging de winst naar Kalid Amin. Wel moest Kalid in de gecombineerde race voor de jongens A en B de twee jaar jongere Bram Anderiessen (AKU) voor laten gaan. Bram is een uitstekende 800- en 1500-meterloper, dus als je die niet in de eerste drie ronden weet te lossen, dan loop de kans dat je het in de laatste ronde op snelheid moet afleggen. En zo ging het ook. De jongens AB werden als ploeg tweede.

Bij de meisjes B was het helemaal blauw vooraan in de wedstrijd. Veerle Bakker (MA) won, gevolgd door zus Jasmijn (MB) en door Annemarie Slangewal (MB) Tess Wegman kwam als vijfde binnen en werd tweede bij de meisjes A. Uiteraard wonnen de meisjes AB met grote overmacht het ploegenklassement met het laagst mogelijke puntentotaal van 6.

de jarige Berrit Roex - foto Ries de Beer

de jarige Berrit Roex – foto Ries de Beer

Bij de meisjes C bepaalde Madelief Kok lange tijd het tempo mee aan de kop, maar op het eind moest ze helaas de overwinning laten aan Ynte Biemans van Atverni.

Nine Immink had allebei haar poulewedstrijden gewonnen bij de meisjes D2 en was daarmee een van de favorieten. Maar ook in de andere poules wordt hard gelopen en zo bleef Paulien Idema van AKU Nine net voor.

Speaker Erwin Roex bleef professioneel en objectief toen hij zijn jarige dochter Berrit als tweede binnen zag komen bij de meisjes C-pupillen, maar de goede luisteraar hoorde toch wel de trots in zijn stem. En terecht natuurlijk!

Na haar overwinning vorig jaar stond Jikke van der Ploeg ook nu weer op het podium, ditmaal als tweede bij de meisje pupillen B.

Verloting T&F Camps

T&F Camps verlootte bij de prijsuitreikingen een aantal tegoedbonnen.
Deze werden gewonnen door:

318 Shai Walhain AV ’23 JC
457 Naomi Doves Zuidwal MC
604 Max van Liempdt Almere ’81 JD1
751 Sophie Praas Triathlon MD2
1579 Yuri Stolk Pijnenburg JPA1
1666 Avalon Volkstedt Startbaan MPA1
1326 Florian Vriezen GAC Hilversum JPB
1448 Léonie Deumers Lycurgus MPB

Heb een tegoedbon gewonnen maar was je er niet meer bij de prijsuitreiking?
Neem dan contact op met T&F Camps.
Alle deelnemers aan de finale kunnen tot zaterdag 21 maart nog gebruik kunnen maken van de vroegboekkorting (€25,-) bij T&F Camps met de code ‘Amersfoort’.

De individuele uitslagen

Ploegenklassementen

Fotoreportage van Ries de Beer

Fotoreportage van Wim Slangewal