Hamersveldloop2015

Bij de AFAS Hamersveldloop in Leusden ging de winst bij de 10-kilometerloop overall naar de veertigers Nicole Philippens en Paul Verkleij. Twee ‘bezige ouders’, zoals de Amersfoortse Courant opmerkte (zie onder). Beide lopers kwamen met ruime voorsprong over de finish. Philippens scherpte ook haar eigen clubrecord aan naar een tijd van 36.30.

Na de succesvolle herstart van vorig jaar, waren er enkele wijzigingen in de editie van 2015. De start was dit jaar niet traditioneel bij Zwembad Octopus, maar bij korfbalvereniging Antilopen. Daarnaast kon dankzij hoofdsponsor en naamgever AFAS gebruik gemaakt worden van elektronische tijdswaarneming. Wat niet veranderd was, was de mogelijkheid om na de loop op vertoon van het startnummer te gaan zwemmen bij zwembad Octopus.

10-kilometerloop

Hamersveldloop2015 Nicole PhilippensMet enig machtsvertoon liep Nicole Philippens onbetwist naar de winst op de 10 kilometer. De Nederlands kampioene op de 10 kilometer en halve marathon (vrouwen 40) verbeterde zo gezegd in Leusden ook haar eigen clubrecord. De tweede plaats bij de vrouwen masters was voor Paulien Rinsema-Jansen. Anja van Gugten maakte het podium compleet. Bij de vrouwen senioren ging de winst naar Marina van Dijk. Zij kwam als tweede vrouw overall onder de finishboog door.

Hamersveldloop2015 Paul VerkleijEvenals vorig jaar ging ook dit jaar de overallwinst bij de mannen naar Paul Verkleij. In zijn eigen woonplaats liep de voormalig triatleet onbetwist naar de eerste plek en liet de klok op 33.42 stilstaan. Hiermee was Verkleij ruimschoots sneller dan zijn tijd van vorig jaar. In de masterscategorie van Verkleij was ook dit jaar de tweede plaats voor Sjoerd Veenma van de Oranjebrigade van Altis. Michel Besseling werd keurig derde. De winst bij de mannensenioren ging naar Merlijn Dekker. De jongeling uit Almere klokte een tijd van 34.37. Hierbij moet wel aangetekend worden dat de winnaar van vier afstanden bij de Amersfoortse Baancompetitie het eerste keerpunt had gemist en hierdoor meer meters liep dan dat noodzakelijk was.

 

5-kilometerloop

De winst op de 5 kilometer was voor Milco Driessen. De atleet uit Almere noteerde een scherpe tijd van 15.41. Vlak daarachter kwam Michel Riemersma van AV Triathlon in 16.06 over de finish. In de veteranencategorie ging zoals verwacht de winst naar Aart Stigter. De voormalig Nederlands kampioen op de marathon liep naar een tijd van 17.02.

Bij de vrouwen mocht Sandra van de Kieft-van doorn het zegegebaar maken. In een tijd van 18.52 kwam de Amersfoortse over de finishlijn. De winst en de bloemen bij de vrouwen 40 waren voor Eefke Vroemen. Zij kreeg als snelste Leusdenaar ook de dinerbon van Pannekoekboerderij De Hakhorst.

Kidsrun

Hamersveldloop2015 kidsrunDe Kidsrun begon met een valse start, maar nadat al het jeugdige talent zich weer achter de startlijn had opgesteld, kon het echte startschot gegeven worden. Na 1 kilometer kwam Gian Voorburg in een tijd van 3.31 als eerste over de finish en won zo het klassement voor de jongens 2002 en ouder.
Bij de meisjes was Fleur Bakker Schut de allersnelste. De loopster van AV Triathlon passeerde in een tijd van 3:54 de finishlijn. Na afloop was er voor alle kinderen wat te drinken en een mooie medaille.

De uitslag

Foto’s Ries de Beer

AD/AC 29 juni 2015

AD/AC 29 juni 2015