Menu

ANWB Fonds

STEM NU! AV Triathlon genomineerd voor ANWB-fonds, dus kans op € 10.000.

Het project “Ruim Baan voor de Racerunners” is genomineerd voor het ANWB-fonds en we maken dus kans op 10.000 euro! Met dit project wordt de trainingsaccomodatie aangepast zodat sporters met en zonder beperking SAMEN kunnen sporten.

Help je ons om mee om te winnen?

Stem dan vandaag nog op ons project via www.anwb.nl/stem

 

 

 

 

 

 

 

RaceRunners in de race voor € 10.000,- van het ANWB Fonds

Atletiekvereniging Triathlon uit Amersfoort maakt kans op € 10.000,- van het ANWB Fonds om een ombaan te realiseren op de atletiekfaciliteit in Birkhoven. Het is één van de genomineerde projecten in de provincie Utrecht waar het publiek op kan stemmen.

Sinds 2018 biedt AV Triathlon RaceRunningtrainingen aan voor kinderen met een fysieke beperking die in het dagelijkse leven een rolstoel of rollator nodig hebben. Zij gebruiken hiervoor een RaceRunner, een driewielig loopframe met zadel en borststeun. Om de huidige atletiekfaciliteit in Birkhoven te optimaliseren voor deze doelgroep, is een ombaan, een extra lus, nodig. Met de ombaan wil AV Triathlon bereiken dat kinderen met en zonder beperking samen sporten bij een lokale sportvereniging. Daarom is de actie ‘Ruim baan voor de RaceRunners’ gestart, om geld op te halen voor de ombaan.

“We zien wekelijks hoeveel plezier onze jonge RaceRunners beleven met elkaar. Samen sporten is goed voor de sociale contacten, het geeft zelfvertrouwen en leert kinderen dat ze méér kunnen dan ze zelf denken. We roepen iedereen op om te stemmen op dit mooie project, wat voor onze racerunners echt het verschil maakt”, aldus Henriëtte Stemerdink. Zij is initiatiefnemer van de RaceRunninggroep bij AV Triathlon en tevens trainer. 

Vanaf 26 oktober is het mogelijk om te stemmen op dit project op www.anwb.nl/stem

Dit is het derde jaar dat het ANWB-Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken. 

Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. De stemperiode loopt van 26 oktober tot en met 23 november. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle 12 de winnaars.