De medaillewinnaars Madelief, Jasmijn, Gian en Joppe

De medaillewinnaars Madelief, Jasmijn, Gian en Joppe

Onder lastige omstandigheden, met af en toe een bui en vooral op zaterdag sterk wisselende wind, werden op 30 en 31 augustus in Amsterdam de Nationale C-spelen gehouden, het officieuze NK voor C-junioren.
AV Triathlon was vertegenwoordigd door 5 meisjes en 4 jongens, van wie sommigen vooraan meestreden voor de medailles.

Het hoogtepunt op de zaterdag was de derde plak van Jasmijn Bakker op de 800 m, die na een vrij rustige eerste ronde in een spannende tweede ronde met een lange eindsprint werd beslist.
Joppe Stokvis verbeterde dezelfde middag zijn eigen clubrecord op de 300 m met ruim een seconde en dook net onder de 40 seconden. Ook plaatste hij zich voor de hoogspringfinale op zondag.
De meisjes van Triathlon wonnen overtuigend hun serie van de 4×80 m estafette, maar in de tweede serie waren 4 ploegen sneller.

Joppe sprong over zichzelf heen

Joppe sprong met 1,78 over zichzelf heen

Op de zondag waren er 4 medailles voor de club. Joppe Stokvis veroverde brons bij het hoogspringen, met een nieuw clubrecord van 1,78. Bekijk hier een filmpje met de sprong van Joppe over 1,78.
Gian Oerlemans won op prachtige wijze het zilver bij de 1500 m hindernisloop. De organisatie had helaas om onbegrijpelijke redenen de waterbak weggelaten, zodat het onderdeel niet volgens het wedstrijdreglement verliep. Gian liep lang op de 3e plek, maar plaatste na de laatste steeplebalk een onverwachte en verwoestende eindsprint, waarbij hij op de meet zijn directe tegenstander een fractie voorbleef.
Madelief Kok werd 3e op hetzelfde onderdeel bij de meisjes na een goed opgebouwde race.
Jasmijn moest ook op de 1500 m vlak, in het opnieuw bijzonder sterke deelnemersveld, tot het uiterste gaan in de eindsprint, die haar ditmaal een zilveren plak opleverde.

De uitslagen

Foto’s van Oscar Stokvis