triatloncompetitieZondag 30 april starten in Arnhem de Teamcompetities Triathlon 2017. Dit is een competitie over 5 wedstrijden en kent 4 (dames) of 5 (heren) divisies. Waar AV Triathlon de afgelopen jaren meedeed met 1 dames- en 1 herenteam, doet AV Triathlon dit jaar bij zowel de dames als bij de heren mee op 2 niveaus. Een verdubbeling van het aantal teams dus. De dames starten in de 1e en 2e divisie, de heren doen mee in de 2e en 4e divisie. Voor een groot aantal atleten is het de eerste keer dat ze mee gaan doen in de competitie. Speciaal voor de competitie is nieuwe triatlonkleding ontworpen. 28 april wordt de kleding geleverd, net op tijd voor de wedstrijd. Foto’s van de kleding en de wedstrijden volgen.

Waar triatlon over het algemeen een solistische sport is, wordt in Arnhem als team gestreden. Dat houdt in dat per team 4 atleten tegelijk starten en tijdens het zwemmen, fietsen en lopen samen mogen werken. De tijd van de atleet die als derde over de finish komt bepaalt de eindtijd van het team. Om tot een optimaal resultaat te komen hebben de teams getraind op het samen zwemmen, fietsen en lopen. In Arnhem gaat de wedstrijd over 475 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Daar staan de volgende atleten aan de start:

– Eerste divisie dames: Roelien de Wolf, Angelique Wolsing, Floor Weusthof en Britt Veenstra
– Tweede divisie dames: Wesselien te Raa, Jori Wouters, Evelien Ellenbroek en Angelina Kuijpers
– Tweede divisie heren: Arnoud van Garderen, Michel Besselink, Erik Verburg en Bert Wallet
– Derde divisie heren: Peter Baars, Stefan Zondervan, Erik Anbeek en Sander Teeuwisse

We zouden het leuk vinden als je onze teams op 30 april in Arnhem en op de andere competitiedagen komt aanmoedigen. Na de wedstrijd in Arnhem volgen wedstrijden in Almere, Zeewolde, Stiens, Wormerland, Rotterdam, Leiderdorp, Enschede en Vroomshoop. Welk team in welke wedstrijd start vind je op www.teamcompetities.nl. De wedstrijd in Rotterdam op 15 juli zal net als in Arnhem een waar spektakel worden omdat alle teams in alle divisies daar aanwezig zijn. Via Facebook en de website van AV Triathlon houden we je op de hoogte van de prestaties.

Voor iedereen die geïnteresseerd is om ook mee te doen in de triatloncompetitie of meer informatie wil over de mogelijkheden van het beoefenen van de triatlon binnen AV Triathlon, stuur gerust een mail voor meer informatie naar avtriatlon@hotmail.com.

Sander Teeuwisse