Kom zondagochtend 3 september naar het Eemplein om de sporters aan te moedigen!

Het aantal inschrijvingen loopt tegen de 600!  De organisatie is maanden bezig geweest met de voorbereidingen en met hulp van tientallen vrijwilligers van onze vereniging zal deze dag een succes worden.

De start, wisselzone en finish zijn op het Eemplein. Het parcours is compact en uitdagend

zwemmen

Tijdens deze stadstriatlon zwemmen de atleten tussen de vele mooie boten en de schitterende oude en nieuwe gebouwen die ons Amersfoort rijk is. De atleten komen bij de Grote Koppel uit het water en lopen over de fietsbrug over de Eem naar de wisselzone op het Eemplein.

Fietsen

In de wisselzone op het Eemplein stappen de atleten op de fiets en rijden over het fietspad richting de brandweerkazerne, daarna over de Kwekersweg en ringweg Koppel naar het nieuwe fietspad langs de Eem. Via de nieuw aangelegde fietsbrug over de Eem en de Hilhorstweg weer naar Amersfoort. Daarna via de Radonweg, Vanadiumweg en Nijverheidsweg Noord weer richting Eemplein. Afhankelijk van de afstand volgen meerdere rondes.

Lopen

Bij de wisselzone op het Eemplein lopen de atleten over de fiets/loopbrug over de Grote Koppel, Kwekersweg, Hooglandsedijk, Keerkring, Plantsoen Noord, Grote Spui, Kleine Spui richting Eemplein. Afhankelijk van de afstand volgen meer rondes.

Speciale startserie voor de jeugd

Speciaal voor de jeugd is er een eigen startserie om kennis te maken met de triatlonsport. Kinderen van 12 tot 14 jaar kunnen meedoen. Ze zwemmen bij het Eemplein in de Eem 150 meter, fietsen 10 kilometer en lopen 2,5 kilometer. Ze hoeven geen racefiets te hebben, een gewone fiets of een mountainbike is ook prima.

Deze 2e Keistadtriathlon blijkt een mooie toevoeging op de nationale triathlonkalender!

Amersfoorts kampioenschap Triathlon

De wedstrijd over de olympische afstand is ook het Amersfoorts Kampioenschap Triathlon. De snelste inwoner (man en vrouw), woonachtig in Amersfoort, mogen zich een jaar lang Amersfoorts Kampioen Triathlon noemen.

Programma

De wedstrijd zal plaatsvinden in de ochtend.

Afstand Afstanden (Zwemmen/Fietsen/Lopen) Leeftijdscategorie Startijden
Jeugd 0.15 / 10 / 2.5 12+ – 14+ 9:30
Achtste Triatlon 0.5 / 20 / 5 16+ – 40 + 10:30 & 11:00
Olympische Triatlon 1.5 / 40 / 10 16+ – 40 + 12:30 & 13:15

 Speciale website

De organisatie heeft een eigen website ontwikkeld waarop alle wedstrijdinformatie te vinden is: www.keistadtriathlon.nl

Vrijwilligers gevraagd

Ook zoekt de organisatie nog vrijwilligers. Tijdens de opbouw op het Eemplein op zaterdag 2 september en tijdens het evenement zelf op 3 september.  Aanmelden op www.keistadtriathlon.nl