Op 17 en 18 September organiseert 2Bike4Alzheimer haar jaarlijkse fietstocht. De estafette tandem-fietstocht start en eindigt in het Bosbad. Het is een continue fietstocht. Om wat te kunnen ontspannen tussen de beurten door gebruiken de fietsers de kantine van AV Triathlon.

image-5770858

Zaterdag vanaf 13.00 uur tot Zondag 17.00 uur kunnen de fietsers gebruik maken van de kantine en de kleedkamers

Op het terrein voor de kantine zullen een paar tentjes komen waar de fietsers wat kunnen slapen

Wat betekent dat voor de lopers?

Voor de zaterdag in principe niets. De zondaglopers zullen dus een andere groep in de kantine aantreffen en zullen merken dat ze bij de start om wat tentjes moeten heen lopen.

AV Triathlon stelt graag de faciliteiten beschikbaar voor dit soort goede doelen.

2Bike4Alzheimer heeft voor die dag een interessant programma, voor iedereen die jong van geest is. Er is een popgroep, Prof Erik Scherder treedt op, en er zijn workshops.

Voor meer informatie kun je naar: 2bike4alzheimer

 

Sponsoractie voor onderzoek naar ziekte van Alzheimer

Erik Scherder gast bij Lustrumeditie 2bike4alzheimer

De actie 2bike4alzheimer is een ‘non-stop estafette fietstocht’ met start en finish in het Bosbad in Amersfoort. Er stappen 32 teams op de fiets dit jaar het streef bedrag is €100.000

Zaterdag 17 september  wordt om 10.00 uur het startsein gegeven en vertrekken er elk half uur groepen tandems en fietsen voor de 400 km lange estafette. Het plein voor het Bosbad  aan de Barchman Wuytierslaan 232 wordt ingericht als het 2bike4alzheimerplein. Er is livemuziek van onder andere de Amersfoortse band Past Time President. Er is ook mogelijkheid voor het volgen van een Jongleer Workshop. Zondag 18 september tussen 12.00 en 14.00 is de feestelijke finish met muziek van Chitlin crew

Erik Scherder in openlucht theater

In het, naast het Bosbad gelegen, openlucht theater is op zaterdagmiddag 17 sept Prof dr. Erik Scherder gast. De “beweegprofessor bekend van zijn optreden aan de tafel van DWDD. Op zijn eigen humoristische wijze bespreek hij de werking van het brein en het belang van bewegen. Kaarten voor deze voorstelling zijn te koop bij www.eventim.nl, uiteraard gaat de opbrengst van de kaarten naar 2bike4alzheimer.

 Nieuwe ‘Vergeet-mij-niet’-route

Terwijl Erik Scherder spreek zijn de deelnemers aan 2bike4alzheimer aan het fietsen aan de  ‘non-stop estafette fietstocht’. In 24 uur fietsen de teams een afstand van 400 km door Nederland. Deelnemers mogen meedoen op een tandem, maar kunnen er ook voor kiezen in duo’s met andere  fietsen mee te doen. Er wordt dus altijd samen gefietst. Het evenement wordt in 2016 voor de vijfde maal gehouden. Voor deze lustrumeditie koos de organisatie voor de ‘Vergeet-mij-niet’-route: vijf etappes van 80 km rondom Amersfoort.

Hulp bij fondswerving

Naast de sportieve doelstelling zetten de teams zich in om minimaal € 1.000  te verwerven voor  het goede doel. Dit geld kan bijeen worden gebracht door acties en donaties. Deelnemers krijgen van de organisatie ondersteuning  met diverse promotiemiddelen en ideeën en tips voor fondswerving. De opbrengst van 2016 wordt besteed aan een onderzoek naar Semantische Dementie (taaldementie), door het Erasmus Alzheimercentrum Zuidwest Nederland. Goed om te weten is dat alle inkomsten van de teams volledig ten goede komen aan dit onderzoek.

Op www.2bike4alzheimer.nl vindt u uitgebreide informatie over dit evenement.